Peteršiljev čips

Odličen prigrizek za tiste dni v mesecu, ko bi vedno nekaj grickale. Peteršiljev koren ima močan diuretični učinek in preprečuje zastajanje vode v telesu, pospešuje prebavo ter je tudi odličen vir železa in vitamina C.
POTREBUJEMO:
-
2 peteršiljeva korena
-
ščepec soli
-
po želji še dodamo olivno olje
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 200º C.
-
Peteršiljevo korenino operemo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje.
-
Kolobarje posolimo, po želji jih premažemo z olivnim oljem ter jih razporedimo na peki papirju v pekaču.
-
Pečemo približno 10 minut oz., da kolobarji nekoliko porjavijo.
-
Peteršiljev čips je okusen prigrizek, lahko pa ga postrežemo v kombinaciji s paradižnikovim humusom ali katerim drugim namazom.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji