Peteršiljev čips

Peteršiljev čips

Odličen prigrizek za tiste dni v mesecu, ko bi vedno nekaj grickale. Peteršiljev koren ima močan diuretični učinek in preprečuje zastajanje vode v telesu, pospešuje prebavo ter je tudi odličen vir železa in vitamina C.

POTREBUJEMO:

  • 2 peteršiljeva korena

  • ščepec soli

  • po želji še dodamo olivno olje

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 200º C.

  2. Peteršiljevo korenino operemo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje.

  3. Kolobarje posolimo, po želji jih premažemo z olivnim oljem ter jih razporedimo na peki papirju v pekaču.

  4. Pečemo približno 10 minut oz., da kolobarji nekoliko porjavijo.

  5. Peteršiljev čips je okusen prigrizek, lahko pa ga postrežemo v kombinaciji s paradižnikovim humusom ali katerim drugim namazom.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji