Piknik

Piknik

Po nekaj mesečnem odmoru, je čas za prenovljen, nekoliko spremenjen svojpotencial.si in zadnji piknik v tem letu.

Včasih potrebujemo čas, da se ustavimo, dokončamo nedokončano in na to lažje odpremo vrata novemu. Še boljšemu. Še večjemu. Še močnejšemu. Je proces, ki traja včasih več, drugič manj časa, vedno pa toliko, kot ga potrebujemo za nov vzlet. Tako vsa vprešanja kaj vse bi že morali narediti, zgubijo pomen. Bistveno je, da se nikoli ne ustavimo in gremo vedno naprej, ne glede na vse. Na koncu vsake zgodbe, pa tako kot je zapisal Nikolovski “je edino kar šteje, da imaš čisto srce”.

Piknik time.

In vsak konec oz. začetek je čas za praznovanje in najlepše je v prijetni družbi na pikniku v naravi. Seveda ob odlični hrani in pijači. Zato sem za vas pripravila vrhunsko proseno hruškovo pito in matcha čaj z limonado. Jeseni brez hrušk ne gre; zeleni matcha čaj je super nadomestilo kavici in krepčilo polno antioksidantov, limone in C vitamin pa so zelo dobrodošle v vseh letnih časih.

Prosena moka?

Testo je iz mojega najljubšega ogljikovega hidrata, prosa oz. prosene kaše (o super lastnostih prosene kaše tukaj!). Prosena moka je v trgovinah prava redkost. Ker pa je pri večini kuharsko/slaščičarskega ustvarjanja moka glavna sestavina, sem dolgo “tuhtala” kako kašo spremeniti, brez mlinčka, v moko. Seveda mi je pri tem pomagal stric Google in vsi, ki so to “tuhtali” že pred mano. Zelo preprosto. Najprej jo namakamo, kot pri veh semenih (da se zmehča in poveča količina bioaktivnih snovi, več tukaj), nato pa zmiksamo z ravno pravšnjo količino vode v blenderju in dobimo testo. Več o ostalih podrobnostih in recept za proseno hruškovo pito, pa v prihodnji objavi.

Matcha, matcha, matcha ...

Matcha je posebna vrsta japonskega zelenega čaja. Vsebuje veliko antioksidantov, aminokislin in klorofila, ki mu daje lepo svetlo zeleno barvo. Pripravimo ga tako, da 1-2 žlički (1-2 g) prahu prelijemo s približno 100 ml vroče vode (vodo najprej zavremo in nato ohladimo na 80-60 stopinj). Čaj žvrkljamo z bambosovo metlico, da se speni (namesto bambusove metlice lahko uporabite baterijsko metlico za penjenje mleka ali blender). Ko se čaj nekoliko shladi mu dodamo stisnjen limonin sok.

KAJ PA VAŠ PIKNIK?

Kakšen pa je vaš najljubši izbor jedi za piknik? Čevapčiči in pleskavice, ali kaka bolj zdrava alternativa? Napišite v komentar, vsakega predloga bom hvaležna. Vsekakor pa je bistvo vsakega piknika druženje in zabava. Zato vam želim čim več super piknikov oz. spominov nanje.

xx Duša

Fotografija: Art.box.photo

    

Komentarji