Polentin čips z začimbami

Polentin čips z začimbami

Najlažje se uprem 'nezdravim' prigrizkom tako, da si sama pripravim bolj zdrave različice. Polentin čips je enostaven za pripravo, hrustljav in zelo okusen.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico polente (koruzni zdrob)

  • 2 skodelici vode

  • 2 žlici olivnega olja

  • šopek peteršilja (ali katere druge začimbe po izbiri)

  • ščepec soli

  • ščepec kajenskega popra

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 200º C.

  2. V loncu zavremo vodo in dodamo olivno olje. Med nenehnim mešanjem stresemo v vrelo vodo koruzni zdrob. Mešamo še nekaj minut, da se polenta zgosti, nato pa odstavimo s štedilnika.

  3. Polento po okusu solimo, dodamo na drobno narezan peteršilj, kajenski poper in vse dobro premešamo.

  4. Modele za muffine namažemo z olivnim oljem in jih zapolnimo s pripravljeno maso iz polente (na debelino približno centimeter).

  5. Pečemo ga 20 minut oz. toliko časa, da se naredi hrustljava skorjica.

  6. Polentin čips je odličen kot samostojni prigrizek, lahko pa ga serviramo zraven namazov, solat, ...

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji