Polentin čips z začimbami

Najlažje se uprem 'nezdravim' prigrizkom tako, da si sama pripravim bolj zdrave različice. Polentin čips je enostaven za pripravo, hrustljav in zelo okusen.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico polente (koruzni zdrob)
-
2 skodelici vode
-
2 žlici olivnega olja
-
šopek peteršilja (ali katere druge začimbe po izbiri)
-
ščepec soli
-
ščepec kajenskega popra
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 200º C.
-
V loncu zavremo vodo in dodamo olivno olje. Med nenehnim mešanjem stresemo v vrelo vodo koruzni zdrob. Mešamo še nekaj minut, da se polenta zgosti, nato pa odstavimo s štedilnika.
-
Polento po okusu solimo, dodamo na drobno narezan peteršilj, kajenski poper in vse dobro premešamo.
-
Modele za muffine namažemo z olivnim oljem in jih zapolnimo s pripravljeno maso iz polente (na debelino približno centimeter).
-
Pečemo ga 20 minut oz. toliko časa, da se naredi hrustljava skorjica.
-
Polentin čips je odličen kot samostojni prigrizek, lahko pa ga serviramo zraven namazov, solat, ...
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji