Polnjen ananas

Polnjen ananas

Proso, mandlji in ananas so odlična kombinacija za sladki zajtrk. So hitro prebavljivi, vendar nam dajo dovolj energije do kosila. Pšenico in ostala žita lahko zjutraj nadomestimo s proseno kašo, ki vsebuje veliko silicija in krepi kožo ter spodbuja rast nohtov in las.

POTREBUJEMO:

  • 1 zreli ananas

  • 1 skodelico prosene kaše

  • pest mandljev

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Proseno kašo speremo in kuhamo približno 20 minut.

  2. Ananas prerežemo na polovico in izrežemo sredino, ki jo spasiramo s paličnim mešalnikom oz. narežemo na majhne koščke.

  3. Zmešamo kuhano proseno kašo in ananas ter dodamo mandlje (najbolje jih je namočiti čez noč oz. vsaj za nekaj ur). Lahko pa primešamo tudi jogurt

  4. S pripravljeno maso napolnimo lupini ananasa in okrasimo z mandlji.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

P.S. Več o kombinacijah za sladki zajtrk pa si lahko preberete tukaj.


Komentarji