Polnjen ananas

Proso, mandlji in ananas so odlična kombinacija za sladki zajtrk. So hitro prebavljivi, vendar nam dajo dovolj energije do kosila. Pšenico in ostala žita lahko zjutraj nadomestimo s proseno kašo, ki vsebuje veliko silicija in krepi kožo ter spodbuja rast nohtov in las.
POTREBUJEMO:
-
1 zreli ananas
-
1 skodelico prosene kaše
-
pest mandljev
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Proseno kašo speremo in kuhamo približno 20 minut.
-
Ananas prerežemo na polovico in izrežemo sredino, ki jo spasiramo s paličnim mešalnikom oz. narežemo na majhne koščke.
-
Zmešamo kuhano proseno kašo in ananas ter dodamo mandlje (najbolje jih je namočiti čez noč oz. vsaj za nekaj ur). Lahko pa primešamo tudi jogurt
-
S pripravljeno maso napolnimo lupini ananasa in okrasimo z mandlji.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
P.S. Več o kombinacijah za sladki zajtrk pa si lahko preberete tukaj.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji