Polnjeni mandljevi srčki

Tako malo potrebujemo za srečo in da osrečimo druge. Naj bo vsak dan Valentinovo.
POTREBUJEMO:
Piškoti
-
1 skodelico mletih mandljev
-
1 skodelico mletih lešnikov
-
1 skodelico ajdove moke
-
¼ skodelice (60 ml) vode
-
4 žlice javorjevega sirupa
-
4 žlice kakava v prahu
-
2 žlici kokosovega olja
-
3 žlice chija semen (po želji)
Polnilo
-
1 skodelico mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)
-
2 žlici javorjevega sirupa
-
2 žlici kokosovega olja
-
ščepec vanilje
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
V posodi dobro pregnetemo vse sestavine za piškote, da dobimo nekoliko lepljivo testo (če testo ni dovolj kompaktno, dodamo po potrebi še nekoliko mletih mandljev ali lešnikov).
-
Testo razvaljamo in z modeli izrežemo srčke ali druge željene oblike.
-
Piškote položimo na s peki papirjem obložen pekač in pečemo približno 20 minut, da porjavijo.
-
Med tem časom pripravimo polnilo tako, da v blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, javorjev sirup, vaniljo in kokosovo olje (po potrebi dodamo še malo vode), da dobimo gosto kremo.
-
Ko so piškoti pečeni, jih pustimo nekaj minut, da se ohladijo, nato polovico piškotov na tanko namažemo z mandljevo kremo in jih pokrijemo z drugo polovico piškotov.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji