Polnjeni mandljevi srčki

Polnjeni mandljevi srčki

Tako malo potrebujemo za srečo in da osrečimo druge. Naj bo vsak dan Valentinovo.

POTREBUJEMO:

Piškoti

  • 1 skodelico mletih mandljev

  • 1 skodelico mletih lešnikov

  • 1 skodelico ajdove moke

  • ¼ skodelice (60 ml) vode

  • 4  žlice javorjevega sirupa

  • 4 žlice kakava v prahu

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 3 žlice chija semen (po želji)

Polnilo

  • 1 skodelico mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)

  • 2 žlici javorjevega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ščepec vanilje

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. V posodi dobro pregnetemo vse sestavine za piškote, da dobimo nekoliko lepljivo testo (če testo ni dovolj kompaktno, dodamo po potrebi še nekoliko mletih mandljev ali lešnikov).

  3. Testo razvaljamo in z modeli izrežemo srčke ali druge željene oblike.

  4. Piškote položimo na s peki papirjem obložen pekač in pečemo približno 20 minut, da porjavijo.

  5. Med tem časom pripravimo polnilo tako, da v blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, javorjev sirup, vaniljo in kokosovo olje (po potrebi dodamo še malo vode), da dobimo gosto kremo.

  6. Ko so piškoti pečeni, jih pustimo nekaj minut, da se ohladijo, nato polovico piškotov na tanko namažemo z mandljevo kremo in jih pokrijemo z drugo polovico piškotov.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji