Pomladna solata

Pomladna solata

Pomlad je najboljši čas, da okrepimo jetra, ki so v današnjem času še posebej obremenjena. Ta solatka vsebuje špinačo, kvinojo in paradižnik, ki podpirajo delovanje jeter, pa še zelo okusna in preprosta za pripravo je.

POTREBUJEMO:

  • mlado špinačo
  • nekaj listov bazilike
  • približno 200 g šampinjonov
  • 1 skodelico kuhane kvinoje
  • nekaj žlic olivnega olja
  • sok pol limone
  • ščepec soli

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Šampinjone operemo, očistimo, narežemo na lističe ter na hitro popečemo na olivnem olju.
  2. Špinačo, paradižnik in liste bazilike dobro operemo. Dodamo jim popečene šampinjone, kuhano kvinojo, olivno olje, limonin sok in solimo po okusu. Vse dobro premešamo.
  3. Solato lahko popestrimo s trobenticami.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

P.S.: katera živila še krepijo jetra si preberite tukaj


Komentarji