Pomladna solata
Pomlad je najboljši čas, da okrepimo jetra, ki so v današnjem času še posebej obremenjena. Ta solatka vsebuje špinačo, kvinojo in paradižnik, ki podpirajo delovanje jeter, pa še zelo okusna in preprosta za pripravo je.
POTREBUJEMO:
- mlado špinačo
- nekaj listov bazilike
- približno 200 g šampinjonov
- 1 skodelico kuhane kvinoje
- nekaj žlic olivnega olja
- sok pol limone
- ščepec soli
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
- Šampinjone operemo, očistimo, narežemo na lističe ter na hitro popečemo na olivnem olju.
- Špinačo, paradižnik in liste bazilike dobro operemo. Dodamo jim popečene šampinjone, kuhano kvinojo, olivno olje, limonin sok in solimo po okusu. Vse dobro premešamo.
- Solato lahko popestrimo s trobenticami.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
P.S.: katera živila še krepijo jetra si preberite tukaj.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji