Presna jagodna torta
Jagodna torta je super izbira za valentinovo sladico, saj očara tako ženske, kot moške. Je lahka, sveža in nežna, a hkrati ravno prav sladka, toda brez glutena, belega sladkorja in jajc.
Potrebujemo (za model premera 36 cm):
Testo (osnova):
2 skodelici (300 g) mletih mandljev
4 jagode
½ skodelice javorjevega siupa (po okusu)
ščepec popra
ščepec soli
3 čajne žličke rdeče pese v prahu
Masa:
4 skodelice (600 g) oluščenih mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se bodo zmehčali), namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke
1 skodelico ( 240 g) kokosovega olja, ki ga prej utekočinimo
javorjev sirup po okusu
4 jagode
ščepec popra
ščep soli
2 čajni žlički rdeče pese v prahu
Priprava:
Testo (osnova):
Vse suhe sestavine premešamo v posodi, dodamo javorjev sirup in pasirane jagode (jagode spasiramo s paličnim mešalnikom) in vse dobro pregnetemo. Poper dodamo, da jagode pridobijo na svojem okusu (če niso čisto zrele), prah rdeče pese pa za bolj intenzivno barvo. Testo damo v želeni model in ga z rokami potlačimo po celotnem dnu (debelina do 5 mm).
Masa:
V blenderju zmeljemo namočene mandlje, sol, poper, prah rdeče pese, utekočinjeno kokosovo maslo (za par minut ga pogrejemo v ponvi, da se utekočini), pasirane jagode, javorjev sirup, po potrebi dodajte še malo vode.
Tako dobimo gladko kremo, ki jo polijemo nad osnovo.
Na vrhu torto okrasimo z jagodo in jo damo za najmanj 8 ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zmrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.
Najlepše so majhne pozornosti, narejene z ljubeznijo.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji