Presna jagodna torta

Presna jagodna torta

Jagodna torta je super izbira za valentinovo sladico, saj očara tako ženske, kot moške. Je lahka, sveža in nežna, a hkrati ravno prav sladka, toda brez glutena, belega sladkorja in jajc.

Potrebujemo (za model premera 36 cm):

Testo (osnova):

  • 2 skodelici (300 g) mletih mandljev

  • 4 jagode

  • ½ skodelice javorjevega siupa (po okusu)

  • ščepec popra

  • ščepec soli

  • 3 čajne žličke rdeče pese v prahu

Masa:

  • 4 skodelice (600 g) oluščenih mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se bodo zmehčali), namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke

  • 1 skodelico ( 240 g) kokosovega olja, ki ga prej utekočinimo

  • javorjev sirup po okusu

  • 4 jagode

  • ščepec popra

  • ščep soli

  • 2 čajni žlički rdeče pese v prahu

Priprava:

Testo (osnova):

  1. Vse suhe sestavine premešamo v posodi, dodamo javorjev sirup in pasirane jagode (jagode spasiramo s paličnim mešalnikom) in vse dobro pregnetemo. Poper dodamo, da jagode pridobijo na svojem okusu (če niso čisto zrele), prah rdeče pese pa za bolj intenzivno barvo. Testo damo v želeni model in ga z rokami potlačimo po celotnem dnu (debelina do 5 mm).

Masa:

  1. V blenderju zmeljemo namočene mandlje, sol, poper, prah rdeče pese, utekočinjeno kokosovo maslo (za par minut ga pogrejemo v ponvi, da se utekočini), pasirane jagode, javorjev sirup, po potrebi dodajte še malo vode.

  2. Tako dobimo gladko kremo, ki jo polijemo nad osnovo.

  3. Na vrhu torto okrasimo z jagodo in jo damo za najmanj 8 ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zmrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.

Najlepše so majhne pozornosti, narejene z ljubeznijo.
Vse lepo!
x Duša





Komentarji