Presna kokosova torta

Torta, ki ima vse, kar obožujemo ženske. Je sladka, lahka, mamljivo zgleda in je guilt-free. Posladkajmo se z najboljšim.
Potrebujemo (za model premera 36 cm):
Testo (osnova):
- 2 skodelici (300 g) mletih mandljev 
- 1 skodelico (100 g) kokosovih kosmičev (mleti kokos) 
- 1 skodelico (140 g) izkoščičenih dateljnov, ki jih predhodno za 30 min namočimo v skodelico vroče vode, da se zmehčajo 
- ščepec vanilje ali vanilijevega sladkorja 
- ščepec soli 
Masa:
- 4 skodelice (600 g) oluščenih mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se bodo zmehčali) namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke 
- 1 skodelico ( 240 g) kokosovega olja, ki ga prej utekočinimo 
- ½ skodelice (70 g) kokosovih kosmičev (mleti kokos) 
- ¾ skodelice agavinega sirupa 
- ½ skodelice (120 ml) vode 
- ½ žličke vanilje ali vanilijevega sladkorja 
- ščep soli 
Za model premera 20 cm potrebujemo približno polovično količino sestavin.
Priprava:
Testo (osnova):
-   Vse suhe sestavine premešamo v posodi, dodamo datljevo pasto (dobimo jo tako, da namočene datlje dobro zmiksamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom, če je zmes pregosta, dodamo vodo v katerih smo jih namakali) in dobro pregnetemo. Testo damo v želeni model in ga z rokami potlačimo po celotnem dnu (debelina do 5 mm). 
Masa:
- V blenderju zmeljemo namočene mandlje, utekočinjeno kokosovo maslo (za par minut ga pogrejemo v ponvi, da se utekočini), mleti kokos, sol, vaniljo in agavin sirup, ter po potrebi dodamo še malo vode. 
- Tako dobimo gladko kremo, ki jo polijemo nad osnovo. 
- Na vrhu torto okrasimo s kokosovimi kosmiči in jo damo za najmanj 8 ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zmrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali. 
Prijetno sladkanje!
x Duša
  
    
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos

 
						
	      
Komentarji