Presna kokosova torta

Presna kokosova torta

Torta, ki ima vse, kar obožujemo ženske. Je sladka, lahka, mamljivo zgleda in je guilt-free. Posladkajmo se z najboljšim.

Potrebujemo (za model premera 36 cm):

Testo (osnova):

  • 2 skodelici (300 g) mletih mandljev

  • 1 skodelico (100 g) kokosovih kosmičev (mleti kokos)

  • 1 skodelico (140 g) izkoščičenih dateljnov, ki jih predhodno za 30 min namočimo v skodelico vroče vode, da se zmehčajo

  • ščepec vanilje ali vanilijevega sladkorja

  • ščepec soli

Masa:

  • 4 skodelice (600 g) oluščenih mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se bodo zmehčali) namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke

  • 1 skodelico ( 240 g) kokosovega olja, ki ga prej utekočinimo

  • ½ skodelice (70 g) kokosovih kosmičev (mleti kokos)

  • ¾ skodelice agavinega sirupa

  • ½ skodelice (120 ml) vode

  • ½ žličke vanilje ali vanilijevega sladkorja

  • ščep soli

Za model premera 20 cm potrebujemo približno polovično količino sestavin.

Priprava:

Testo (osnova):

  1. Vse suhe sestavine premešamo v posodi, dodamo datljevo pasto (dobimo jo tako, da namočene datlje dobro zmiksamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom, če je zmes pregosta, dodamo vodo v katerih smo jih namakali) in dobro pregnetemo. Testo damo v želeni model in ga z rokami potlačimo po celotnem dnu (debelina do 5 mm).

Masa:

  1. V blenderju zmeljemo namočene mandlje, utekočinjeno kokosovo maslo (za par minut ga pogrejemo v ponvi, da se utekočini), mleti kokos, sol, vaniljo in agavin sirup, ter po potrebi dodamo še malo vode.

  2. Tako dobimo gladko kremo, ki jo polijemo nad osnovo.

  3. Na vrhu torto okrasimo s kokosovimi kosmiči in jo damo za najmanj 8 ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zmrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.

Prijetno sladkanje!

x Duša




Komentarji