Presna torta iz granatnega jabolka

Presna torta iz granatnega jabolka

Okusna, nasitna in osvežilna presna tortica, ki se kar topi v ustih.

Potrebujemo (za tortni model premera 26 cm):

Testo (osnova):

  • 1 skodelici mletih mandljev
  • 1/4 skodelice kokosovih kosmičev
  • 4 žličke kakava v prahu
  • 4 žlice datljeve paste (v blenderju zmeljemo v pasto 1 skodelico izkoščičenih dateljnov, ki jih predhodno za 30min namočimo v 2 skodelico tople vode; po potrebi v blender dodajamo vodo, da pasta ni pregosta)
  • ščepec vanilje ali vaniljevega sladkorja

Masa:

  • 3 skodelice oluščenih mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se bodo zmehčali) namesto mandljev lahko uporabite indijske oreščke
  • 3/4 skodelice soka granatnega jabolka (ožamemo 2 granatni jabolki, nekaj zrnc pa uporabimo za dekoracijo)
  • 2/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 2 čajni žlički rdeče pese v prahu
  • ščep soli
  • 1/3 skodelice kokosovega olja, ki ga prej utekočinimo

Priprava:

Testo (osnova):

Vse suhe sestavine premešamo v posodi, dodamo datljevo pasto in dobro pregnetemo. Testo damo v želeni model in ga z rokami potlačimo po celotnem dnu (debelina do 5 mm). 

Masa:

V močnem blenderju zmeljemo namočene mandlje, sok granatnega jabolka, javorjev sirup, samo 1 čajno žličko praha rdeče pese, sol in utekočinjeno kokosovo maslo (za par minut ga pogrejemo v ponvi, da se utekočini).

Tako dobimo gladko, rahlo rdeče obarvano kremo. Polovico mase polijemo po osnovi.

K drugi polovici mase dodamo še eno čajno žličko praha rdeče pese (če želimo, da se bolj obarva lahko tudi več) in še enkrat premešamo, ter polijemo nad rahlo rdečo obarvano maso. Tako dobimo različno obarvane plasti.

Na vrhu torto okrasimo z nekaj zrnci granatnega jabolka in jo damo za najmanj 8 ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zmrznemo. Preden jo serviramo počakamo 10-15 minut, da se odtali in jo po želji okrasimo s kokosovo smetano.

Obarvaj si dan.

xx Duša


Komentarji