Prosena breskova torta s pinjolami

Prosena breskova torta s pinjolami

Ta recept je nastal, ko nisem imela ideje, kaj bi si pripravila za malico. Zmiksala sem breskve, proseno kašo, dodala pinjole in nastala je sočna, sadna in hrustljava tortica.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

  • 1 skodelico prosene kaše

  • 4 žlice agavinega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 4 breskve

  • 1 žličko pecilnega praška

  • ½ žličke sode bikarbone

  • 70 g pinjol

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s 4 žlicami agavinega sirupa, 2 žlicama kokosovega olja in opranimi ter izkoščičenimi breskvami (v blenderju). Vse pasiramo tako dolgo, da nastane nekoliko tekoča in homogena zmes.

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. K masi dodamo pecilni prašek, sodo bikarbono in približno polovico pinjol ter vse narahlo premešamo.

  4. Model za torto dobro namažemo s kokosovim oljem in jo zapolnimo s pripravljeno maso ter jo na vrhu posipamo s preostalimi pinjolami.

  5. Pečemo jo 30 minut oz. toliko časa, da torta nekoliko porjavi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji