Proseni čokoladni piškoti s pomarančo
Ko pečeš piškote in zadiši po pomarančah … neprecenljivo. Zraven prosene kaše sem dodala še ekološko pridelano oljčno olje Slovenske Istre Morgan z okusom pomaranče, ki jim doda aromo.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico prosene kaše
-
4 žlice javorjevega sirupa
-
2 žlici kakava
-
ščepec cimeta
-
3 žlice kandiranih pomarančnih lupinic
(skodelica meri 3 dl)
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
PRIPRAVA:
-
Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s pomarančnim oljčnim oljem in javorjevim sirupom v gosto maso (v blenderju).
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Masi iz prosene kaše dodamo kakav in cimet ter vse dobro pregnetemo (če je masa pregosta, dodamo po potrebi še malo vode; če je preredka pa še eno žlico kakava).
-
Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike (meni je najlažje, da najprej iz mase oblikujem kroglico in jo nato malo sploščim ter pogladim rob). Piškote na vrhu okrasimo s koščki kandiranih pomarančnih lupinic ter jih malo potisnemo v piškote.
-
Pečemo jih na peki papirju v pekaču približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Komentarji