Proseni čokoladni piškoti z lešniki

Proseni čokoladni piškoti z lešniki

Piškote je prva pokušala sinička in mislim, da so ji bili zelo všeč. So enostavni za pripravo, brez glutena, belega sladkorja in so odlični za zajtrk ali malico.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico prosene kaše

  • 3 žlice kokosovega olja

  • 4 žlice javorjevega sirupa

  • 3 žlice kakava

  • 200 g mletih lešnikov

  • ščepec cimeta

  • pest celih lešnikov

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s kokosovim oljem in javorjevim sirupom v gosto maso (v blenderju).

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Maso prelijemo v večjo posodo in dodamo kakav, mlete lešnike in ščepec cimeta ter vse dobro pregnetemo (testo ostane nekoliko tekoče, za bolj kompaktno testo pa lahko po želji dodamo še nekoliko mletih lešnikov).

  4. Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike (meni je najlažje, da najprej iz testa oblikujem kroglico in jo nato sploščim) in jih okrasimo z nekoliko zdrobljenimi celimi lešniki.

  5. Pečemo jih na peki papirju v pekaču približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji