Proseni jabolčni piškoti s cimetom

Proseni jabolčni piškoti s cimetom

Nič ne more premagati vonja in okusa po sveže pečenih piškotih. Se strinjaš? Narejeni so iz prosa, ki je hitro prebavljivo, deluje bazično in zmanjša zakisanost telesa.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico prosene kaše

  • 3 žlice kokosovega olja

  • 2 jabolki

  • 4 žlice kokosovega sladkorja ali rjavega sladkorja

  • 1 žličko cimeta

  • 200 g mletih mandljev

  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s kokosovim oljem v gosto maso (v blenderju).

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Jabolka olupimo in naribamo v večjo posodo in jim dodamo maso iz prosene kaše, kokosovega sladkorja, cimeta, mletih mandljev ter vanilije. Vse sestavine dobro pregnetemo (testo ostane nekoliko tekoče, za bolj kompaktno testo pa lahko po želji dodamo še nekoliko mletih lešnikov).

  4. Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike (meni je najlažje, da najprej iz testa oblikujem kroglico in jo nato sploščim).

  5. Pečemo jih na peki papirju v pekaču približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša 


Komentarji