Proseni kolač z granatnim jabolkom

Proseni kolač z granatnim jabolkom

Proso je eno izmed mojih najljubših žit. Deluje bazično, zmanjša zakisanost telesa ter spodbuja rast nohtov in las. Če ga namakamo čez noč, se poveča količina bioaktivnih snovi, izboljša dostopnost mineralov in pospeši njegova prebavljivost.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico prosene kaše

  • 4 žlice javorjevega sirupa

  • 3 žlice kokosovega olja

  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja

  • 1 žlička pecilnega praška

  • ½ žličke sode bikarbone

Mandljeva krema z granatnim jabolkom

  • 2 skodelici zrnc granatnega jabolka

  • 200 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)

  • 2 žlici javorjevega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s 4 žlicami javorjevega sirupa in 3 žlicami kokosovega olja v gosto maso (v blenderju ali s paličnim mešalnikom). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še malo vode.

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. K masi dodamo vanilijo, pecilni prašek, sodo bikarbono ter vse narahlo premešamo.

  4. Model za kolač namažemo s kokosovim oljem in ga zapolnimo s pripravljeno maso. Pečemo ga 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi. Med tem časom pripravimo kremo.

Mandljeva krema z granatnim jabolkom

  1. V blenderju zmeljemo 1 skodelico zrnc granatnega jabolka, namočene in olupljene mandlje, javorjev sirup in kokosovo olje (po potrebi dodajmo še malo vode), da dobimo gladko kremo.

  2. Kremo na debelo namažemo po ohlajenem kolaču in ga okrasimo s preostalimi zrnci granatnega jabolka. Kolač hranimo v hladilniku.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša




Komentarji