Proseni malinovi piškoti
Cookie time! Lahki, hitro prebavljivi in sadni piškoti, so odlični za zajtrk ali dopoldansko malico, ko rabimo novo dozo energije.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico prosene kaše
-
1 skodelico malin
-
3 žlice kokosovega olja
-
4 žlice javorjevega sirupa
-
300 g mletih mandljev
-
½ žličke sode bikarbone
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z opranimi malinami, kokosovim oljem in javorjevim sirupom v gosto maso (v blenderju).
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Maso prelijemo v večjo posodo in dodamo mlete mandlje in sodo bikarbono ter vse dobro pregnetemo (testo ostane nekoliko tekoče, za bolj kompaktno testo pa lahko po želji dodamo še nekoliko mletih mandljev).
-
Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike (s pomočjo žlice) in jih pečemo na peki papirju v pekaču približno 40 minut. Hranimo jih v zaprti posodi na hladnem.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji