Puhasti čokoladni zajčki
Za prihajajoče praznike sem pripravila malo drugačne piškotke. So brez glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja, da se lahko posladkamo vsi.
POTREBUJEMO:
- ½ skodelice mandljeve moke
- ½ skodelice riževe ali katere druge moke
- 3 žlice agavinega ali javorjevega sirupa
- ⅓ skodelice riževega mleka
- ščepec vanilije
- 50 g temne čokolade
- 1 žlico kokosovega olja
- približno ½ skodelice amarantovih napihnjencev
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
- Pečico segrejemo na 180º C.
- V posodi dobro pregnetemo mandljevo in riževo moko, agavin sirup, riževo mleko in vanilijo. Maso damo počivat v hladilnik za pol ure.
- Testo razvaljamo (najlažje ga razvaljamo med dvema peki papirjema) in z modeli izrežemo oblike zajčkov. Piškote pečemo 15-20 min, da malo porjavijo. Ko so pečeni jih pustimo nekaj minut, da se ohladijo.
- Za čokoladni premaz stopimo čokolado s kokosovim oljem. Premažemo jo čez piškote in prek potresemo amarantove napihnjence. Zajčkom narišemo oči, po želji pa jim s čokolado premažemo še ušesa.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji