Ribezova pita z avokadovo kremo

Ribezova pita z avokadovo kremo

Zaljubljena sem v sladko-kisle recepte. Še posebej poleti, saj nas osvežijo in hkrati zadovoljijo tudi naše brbončice.

POTREBUJEMO (model za pito premera 28 cm):

  • 1 skodelico riževe moke

  • 5 žlic agavinega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ½ žličke sode bikarbone

  • 2 srednje velika avokada

  • sok pol limone

  • ½ skodelice ribeza

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Riževo moko zmešamo z 2 žlicama agavinega sirupa in 2 žlicama kokosovega olja, dodamo sodo bikarbono in testo pregnetemo. Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še malo olja oz. vode.

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Model za pito namažemo s kokosovim oljem. Riževo testo položimo v pripravljen pekač in ga s prsti razporedimo po njem. Testo na več mestih prebodemo z vilico in ga pečemo 20 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.

  4. Med tem časom pripravimo avokadovo kremo. Očiščena avokada spasiramo s paličnim mešalnikom skupaj z limoninim sokom in 3 žlicami agavinega sirupa (če želimo bolj sladko kremo, lahko dodamo še nekoliko agavinega sirupa).

  5. Pekač vzamemo iz pečice, počakamo, da se testo ohladi in ga na debelo premažemo z avokadovo kremo ter okrasimo z opranim ribezom.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji