Ribezova pita z avokadovo kremo
Zaljubljena sem v sladko-kisle recepte. Še posebej poleti, saj nas osvežijo in hkrati zadovoljijo tudi naše brbončice.
POTREBUJEMO (model za pito premera 28 cm):
-
1 skodelico riževe moke
-
5 žlic agavinega sirupa
-
2 žlici kokosovega olja
-
½ žličke sode bikarbone
-
2 srednje velika avokada
-
sok pol limone
-
½ skodelice ribeza
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Riževo moko zmešamo z 2 žlicama agavinega sirupa in 2 žlicama kokosovega olja, dodamo sodo bikarbono in testo pregnetemo. Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še malo olja oz. vode.
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Model za pito namažemo s kokosovim oljem. Riževo testo položimo v pripravljen pekač in ga s prsti razporedimo po njem. Testo na več mestih prebodemo z vilico in ga pečemo 20 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.
-
Med tem časom pripravimo avokadovo kremo. Očiščena avokada spasiramo s paličnim mešalnikom skupaj z limoninim sokom in 3 žlicami agavinega sirupa (če želimo bolj sladko kremo, lahko dodamo še nekoliko agavinega sirupa).
-
Pekač vzamemo iz pečice, počakamo, da se testo ohladi in ga na debelo premažemo z avokadovo kremo ter okrasimo z opranim ribezom.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji