Riževi gumbi
Riževi piškoti brez glutena in jajc, z veliko beljakovin. Enostavni so za pripravo in imajo nekoliko oreškast okus.
Potrebujemo
300 g tahinija (sezamove paste)
250 g mehkega masla
150 g bio rjavega sladkorja
1 žličko jajčnega nadomestka (brez glutena, ORGAN no egg)
8 g bio vaniljevega sladkorja
500 g riževe moke
Priprava
Z električnim mešalnikom zmešamo sezamovo pasto, maslo in sladkor, da nastane enotna zmes. Dodamo jajčni nadomestek, vaniljin sladkor in moko. Dobro zmešamo in pregnetemo. Testo vsaj za eno uro, lahko tudi več, postavimo v hladilnik.
V pekač položimo peki papir in na njem razvaljamo testo v debelino 5 mm. S kozarcem premera 7 do 8 cm izrežemo kroge. S papirja odstranimo odvečno testo, da na njem ostanejo samo krogi. S kozarcem premera 5 cm odtisnemo znotraj vsakega piškota še en krog, da nastane rob. Na sredi piškota naredimo po štiri luknjice s slamico.
Piškote pečemo 20 do 30 minut (odvisno od debeline testa) in jih vsaj 2 minuti hladimo na pekaču, da se nekoliko strdijo.
xx Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji