S krtačenjem do čvrste in zdrave kože

S krtačenjem do čvrste in zdrave kože

Krtačenje telesa (kože) na suho aktivira limfni pretok in spodbudi prekrvavitev, ter pospeši izločanje strupov iz organizma. S krtačenjem odstranimo odmrle celice in odpremo zamašene pore. Tako prekrvavljena koža lažje izloča toksine, je bolj čvrsta, gladka in tudi celulit se zmanjša.

Metoda

Telesa ne krtačimo v kadi ali pod prho, temveč na suho kožo. Umijete se lahko kasneje, ne pa med samim krtačenjem. V ta namen izberemo krtačo z naravnimi ščetinami (da ni pregroba). Nežno krtačimo podplate in se počasi pomikajmo po nogah navzgor s potegi od gležnjev proti kolenom. Z dolgimi zamahi krtačite v smeri srca (od pete proti srcu), saj to pospeši prekrvavitev in izboljša videz in kožno tkivo. Vedno krtačimo nežno in lahkotno, izognimo se ranjeni koži in nabreklim ali krčnim žilam. Le po bokih in zadnjici lahko krožimo nekoliko močneje. Tudi trebuh in prsi krtačimo s krožnimi gibi. Končamo s krtačenjem rok (s potegi od zapestja navzdol) in po hrbtu navzdol.

Pomembno je, da se krtačimo vsaj nekajkrat na teden. Ker nas taka “masaža” poživi, jo je najbolje izvajati zjutraj oz., ko imamo čas (ne pa pred spanjem, ker bi lahko težje zaspali). Po krtačenju koža ne sme biti rdeča in razdražena, ampak rožnata. Najboljši učinek dosežemo, če si po krtačenju privoščimo hladen tuš.

xx Duša


Komentarji