Sezamovi krekerji
Obožujem slane prigrizke, sploh v popoldanskem času, ko mi že zmanjkuje energije. Sezam je odličen vir beljakovin in zdravih, večinoma nenasičenih maščob, vsebuje pa tudi veliko kalcija.
POTREBUJEMO:
-
½ skodelice sezamovih semen
-
3 žlice riževe moke (ali druge moke po izbiri)
-
2 žlici svetlega tahinija (sezamova pasta)
-
1-2 žlici vode
-
ščepec soli
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
V posodi dobro pregnetemo vse sestavine, da dobimo nekoliko lepljivo testo (po potrebi dodamo še malo vode).
-
Testo razvaljamo (najlažje je med dvema peki papirjema) na debelino približno ½ cm in ga na peki papirju razrežemo na kvadrate ali druge želene oblike.
-
Krekerje pečemo približno 15-20 minut. Odlični so kot priloga k solatam ali z zelenjavnimi namazi.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji