Sezamovi krekerji

Sezamovi krekerji

Obožujem slane prigrizke, sploh v popoldanskem času, ko mi že zmanjkuje energije. Sezam je odličen vir beljakovin in zdravih, večinoma nenasičenih maščob, vsebuje pa tudi veliko kalcija.  

POTREBUJEMO:

  • ½ skodelice sezamovih semen

  • 3 žlice riževe moke (ali druge moke po izbiri)

  • 2 žlici svetlega tahinija (sezamova pasta)

  • 1-2 žlici vode

  • ščepec soli

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. V posodi dobro pregnetemo vse sestavine, da dobimo nekoliko lepljivo testo (po potrebi dodamo še malo vode).

  3. Testo razvaljamo (najlažje je med dvema peki papirjema) na debelino približno ½ cm in ga na peki papirju razrežemo na kvadrate ali druge želene oblike.

  4. Krekerje pečemo približno 15-20 minut. Odlični so kot priloga k solatam ali z zelenjavnimi namazi.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji