Spiralna torta s sladkim krompirjem in bučkami

Spiralna torta s sladkim krompirjem in bučkami

Čas je za malo drugačno tortico. Slano, zelenjavno, nasitno in seveda, zelo okusno. Odlična je za piknik ali poletno večerjo.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico riževe moke

  • 1 avokado

  • 2 žlici olivnega olja

  • 2 zeleni bučki

  • 2 srednje velika sladka krompirja

  • ščepec soli

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Pretlačimo očiščen avokado, mu dodamo riževo moko, malo soli in olivno olje ter vse dobro pregnetemo, da dobimo krhko testo (če se testo ne sprime dobro, dodamo še malo vode).

  3. Model za torto namažemo z olivnim oljem. Testo položimo v pripravljen model in ga s prsti razporedimo po dnu in stranicah.

  4. Olupimo sladka krompirja in operemo bučki. Oboje z lupilnikom narežemo na tanke pravokotne rezine (po dolžini) ter jih solimo.

  5. Združimo eno rezino sladkega krompirja z eno rezino bučke ter ju začnemo zvijati. Na koncu dodamo novi rezini in nadaljujemo z zvijanjem, da dobimo spiralo približno premera tortnega modela.

  6. Dobljeno spiralo položimo v pekač s testom (če naredimo preveliko spiralo, nekaj rezin odvzamemo oz. dodamo).

  7. Pečemo približno 30 minut, da rezine sladkega krompirja in bučk nekoliko porjavijo.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

P.S. Jaz sem naredila dve manjši tortici premera 10 cm, lahko pa seveda naredimo eno večjo.



Komentarji