Spiralna torta s sladkim krompirjem in bučkami
Čas je za malo drugačno tortico. Slano, zelenjavno, nasitno in seveda, zelo okusno. Odlična je za piknik ali poletno večerjo.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico riževe moke
-
1 avokado
-
2 žlici olivnega olja
-
2 zeleni bučki
-
2 srednje velika sladka krompirja
-
ščepec soli
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Pretlačimo očiščen avokado, mu dodamo riževo moko, malo soli in olivno olje ter vse dobro pregnetemo, da dobimo krhko testo (če se testo ne sprime dobro, dodamo še malo vode).
-
Model za torto namažemo z olivnim oljem. Testo položimo v pripravljen model in ga s prsti razporedimo po dnu in stranicah.
-
Olupimo sladka krompirja in operemo bučki. Oboje z lupilnikom narežemo na tanke pravokotne rezine (po dolžini) ter jih solimo.
-
Združimo eno rezino sladkega krompirja z eno rezino bučke ter ju začnemo zvijati. Na koncu dodamo novi rezini in nadaljujemo z zvijanjem, da dobimo spiralo približno premera tortnega modela.
-
Dobljeno spiralo položimo v pekač s testom (če naredimo preveliko spiralo, nekaj rezin odvzamemo oz. dodamo).
-
Pečemo približno 30 minut, da rezine sladkega krompirja in bučk nekoliko porjavijo.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
P.S. Jaz sem naredila dve manjši tortici premera 10 cm, lahko pa seveda naredimo eno večjo.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji