Prehranjevanje po TKM - spletni tečaj

160,00 €
Dodaj v košarico

Prehrana je naš temelj, ki nas gradi in nam daje energijo.   
Tradicionalna kitajska medicina obravnava živila po okusih: kisel, grenek, sladek, pikanten in slan. Vsak okus ima svoj specifičen pomik energije. Tako je kroženje enrgije po telesu odvisno od tega, katero hrano oziroma okuse vnašamo. Za naše dobro počuje, ohranjanje in izboljšanje zdravja je zelo pomebno, da z ustreznim prehranjevanjem vzdržujemo ravnovesje okusov.

Temelj prehranjevanja po načelih tradicionalne kitajske medicine je skladnost z naravnimi ritmi in našim bioritmom. Zelo pomebno je, da ustrezno skupino živil uživamo ob določenem delu dneva in tako podpremo vsak organ ter ustrezno kombiniramo živila v obroku.

ZAKAJ JE NASTAL TEČAJ?

Do popolne spremembe prehranjevanja in načina življenja so me pripeljali trije vzroki:

  1. bila sem brez enerigije, že zbudila sem se utrujena, kot se ne bi morala naspati (tudi če sem dovolj spala),
  2. nisem bila zadovoljna s telesno postavo (čeprav sem se konstantno odrekala, ter razmišljala, kaj lahko in kaj ne),
  3. pika na i je bilo hormonsko neravnovesje.

Takrat mi je naproti prišla TKM (tradicionalna kitajska medicina). Ker nisem imela več kaj izgubiti, sem poskusila. Spremenila sem način življenja in prehranjevanja.

Rezultati so bili postopni. Najprej se je izboljšalo počutje, postopoma sem imela več energije in lahkotnosti. S časom so izzvenele tudi zdravstvene težave.

Ko sem dojela, kako je prehranjevanje po TKM preprosto in učinkovito ter kak vpliv ima na naše telo in počutje, sem vedela, da želim to deliti.

Program je rezultat raziskovanja, testiranja in izobraževanja s področja TKM in zdrave prehrane. Za program dietetika in diagnostika po TKM sem pridobila tudi certifikat BION.

TEČAJ sem oblikovala tako:

  • da boste razumeli in odpravljali vzroke,
  • da boste s celostnim pristopom podprli telo,
  • da boste imeli temelj, ki vam bo v pomoč.



  

TEČAJ OBSEGA 13 modulov:

(kjer vas bom korak za korakom vodila do znanja)

MODUL 1: PREHRANJEVANJE - osnove

  • meridijani, vrste energije
  • koncept JIN-JANG (TAO) v prehranjevanju
  • PREHRANJEVANJE, KI JE SKLADNO Z NARAVNIMI RITMI




MODUL 2: TEMELJNA NAČELA PREHRANJEVANJA PO TKM 


MODUL 3: BIORITEMSKA URA

  • maksimum funkcionalnega sklopa jetra/žolčnik
  • maksimum funkcionalnega sklopa pljuča/debelo črevo
  • maksimum funkcionalnega sklopa vranica-trebušna slinavka/želodec
  • maksimum funkcionalnega sklopa srce/tanko črevo
  • maksimum perikarda (minister srca)
  • maksimum obnove (regeneracije) vseh celic
  • bioritemska ura ob menjavi časovnega pasu
  • BIORITEMSKA URA V PREHRANJEVANJU








MODUL 4: PREBAVA IN PRETVORBA HRANE V ENERGIJO

  • pogoji za optimalno prebavo
  • prebava v ustih in želodcu
  • fukcija žolčnika v procesu prebave
  • funkcije tankega črevesja v procesu prebave
  • pretvorba hrane v okuse – energijo
  • funkcija debelega črevesja v procesu prebave
  • funkcija votlih in polnih organov v procesu prebave
  • sprememba metabolizma v starosti
  • test, če je zjutraj v teku prebava zadnjega obroka prejšnjega dne









MODUL 5: OKUSI

  • obravana živil glede na okus (kisel, grenek, sladek, pikanten slan) po TKM
  • specifičen pomik energije po telesu glede na pripadajoči okus
  • blagi in močni okusi
  • zakaj pride do deficita v povezavi z okusi
  • sol  v prehrani






MODUL 6: KOMBINACIJE ŽIVIL

  • NAJLAŽJE PREBAVLJIVE KOMBINACIJE ŽIVIL v prehranjevanju
  • NAJBOLJ NEUSTREZNE KOMBINACIJE ŽIVIL v prehranjevanju




MODUL 7: ORGANIZACIJA IN PRIPRAVA OBROKOV 


MODUL 8: EMOCIJE - povezava s prehranjevanjem

  • emocije - povezava z organi
  • katere okuse je priporočljivo dodati v posamezenem emocionalnem stanju




MODUL 9: ZAPRTOST

  • vzroki
  • kako si lahko pomagamo



MODUL 10: KISLINA

  •  vzroki
  • presežek kisline – povezava s črevesjem (prepustnost črevesja …)
  • razkisanje telesa





MODUL 11: REFLUKS

  • vzroki
  • refluks – povezava z združevanjem živil v obroku
  • kako si lahko pomagamo




MODUL 12: KAŠELJ – povezava s prehranjevanjem 


MODUL 13: PRESEŽEK TOPLOTE V TELESU

  • vzroki
  • premikanje presežka toplote navzdol – simptomi (znaki, ki nam jih telo kaže)
  • premikanje presežka toplote navzgor – simptomi (znaki, ki nam jih telo kaže)
  • metode  s katerimi si lahko pomagamo






KAKO BO POTEKAL TEČAJ?

Tečaj poteka v spletni učilnici (zraven prejmete vso gradivo).

V spletno učilnico se prijavite z Facebook računom ali gmail računom ali telefonsko številko.

DARILO:

  • e-knjižica Recepti za zajtrk, dopoldansko malico, kosilo, popoldansko malico in večerjo


 

MNENJA UDELEŽENK PROGRAMOV:


O MENI:

MNENJA UDELEŽENK PROGRAMOV:

Mnenja