Učvrstitev nog z ventuzami

Učvrstitev nog z ventuzami

Ključno za gladko kožo in izgubljanje maščob je, da zmanjšamo zastajanje tekočin. Masaža z ventuzami pospeši pretok limfe in tako lahko enostavno odstranimo odvečno medcelično tekočino, hkrati pa še pospešimo proces izločanja toksinov.

Upočasnjen limfni pretok povzroča celulit

Limfa kroži zelo počasi, saj je ne poganja srčna mišica (kot v krvnem sistemu), ampak njen pretok zagotavlja krčenje skeletnih in dihalnih mišic. Če je hitrost limfe upočasnjena, se v tkivih nakopiči in zadržuje medcelična tekočina, posledično pa nastaja celulit. Tako postanejo naši boki in stegna shramba za maščobe in druge odpadke.

Masaža z ventuzami pospeši limfo

Limfo spravimo najbolje v tek z gibanjem in masažami, seveda pa ji moramo zagotoviti tudi dovolj vode. Sama sem se dolgo časa "mučila" boke in stegna zmasirati z rokami, učinek pa je bil minimalen. Ventuze delujejo pri tem bolj globinsko, saj na koži ustvarijo vakum in tako pospešijo limfni pretok ter izboljšajo čvrstost kože.

Uporaba ventuz

Ventuze se uporabljajo v kitajski tradicionalni medicini predvsem v terapevtski namen, so pa tudi odličen masažni pripomoček. Za masažo na nogah so najbolj primerne silikonske ventuze (obstajajo še steklene, bambusove, …). Vedno moramo predel, ki ga masiramo, najprej dobro namazati z oljem (vrsta olja ni tako pomembna, meni osebno pa je najboljše mandljevo). Ventuzo "pritrdimo" na kožo tako, da jo na sredini stisnemo in prislonimo na kožo, da se ustvari vakum. Pri masaži je ne pustimo na enem mestu, ampak z njo drsimo po koži (s potegi gor in dol oz. levo in desno), ter tako dobro zmasiramo želeni del nog.  

Ventuz ne uporabljamo na mestih, kjer so vidne žile oz. kapilare!

Učinkovito in prijetno masiranje.

Vse lepo!
x DušaKomentarji