Velikonočne kroglice
Okusne, sladke in malce kisle kroglice za bližajoče praznike. Recept je primeren za kuharsko ustvarjanje z otroci, saj ti obožujejo sladice in barve. Z veseljem bodo pomagali, preverjeno.
POTREBUJEMO:
-
2 skodelici (300 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se bodo zmehčali), namesto mandljev lahko uporabimo katere druge oreščke
-
2 žlici kokosovega olja
-
½ skodelice javorjevega sirupa
-
1 skodelica (150 g) mletih lešnikov
-
½ žličke vanilje ali vanilijevega sladkorja
-
ščep soli
-
nekaj žličk rdeče pese v prahu
PRIPRAVA:
-
V blenderju zmeljemo namočene mandlje, kokosovo olje in javorjev sirup ter po potrebi dodamo še malo vode.
-
Tako dobimo gladko kremo, ki jo prelijemo v posodo. Dodamo mlete lešnike, vaniljo in sol, ter dobro premešamo. Če je zmes preredka, dodamo še mlete lešnike.
-
Maso damo za nekaj ur v hladilnik, da se strdi, nato pa oblikujemo kroglice, ter jih povaljamo v prahu rdeče pese (za bolj intenzivno barvo postopek ponovimo. Velikonočne kroglice hranimo v hladilniku.
Prijetno sladkanje!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji