Zanositev – moja zgodba

Zanositev – moja  zgodba

V sebi sem vedela, da bom nekoč postala mama, nisem pa vedela na kak način.

To sem prepustila Življenju, da izpelje, kot bo najboljše.

In se je zgodilo, čeprav nisem verjela oziroma sem zelo dvomila, da bom lahko zanosila po naravni poti.

Zakaj?

Z vidika zanositve je kot prva povezava po TKM (tradicionalni kitajski medicini) funkcionalni sklop ledvice-sečni mehur, na katerega pa negativno vpliva emocija straha. V najstniškem obdobju se razvije in utrjuje reprodukcijska zmogljivost. Ravno v tem obdobju sem bila neprestano v strahu oziroma pod stresom. K temu je doprinesla še neustrezna prehrana, kar pa se je začelo odražati na vedno bolj neurejenem menstrualnem ciklu in hormonskem neravnovesju. Stanje se je poslabšalo do točke, ko telo ni več fizično zmoglo. Takrat sem popolnoma spremenila prehranjevanje in način življenja.

Še vedno sem prepričana, da je bila to najboljša in najpomembnejša sprememba v mojem življenju. Zdravstveno stanje se je postopoma začelo izboljševati. Imela sem vedno več energije in sem se bolje počutila. Tako sem vedela, da sem na pravi poti. Z vedno bolj intenzivnim poglabljanjem v TKM sem imela vedno več znanja in vedno bolj sem razumela, kako pomembne so vzročno-posledične povezave v telesu. Vse bolj sem ozavestila, kakšne so moje predispozicije ter da napake, ki sem jih delala iz nevednosti v preteklosti, lahko pustijo svoje posledice.

Danes zelo dobro razumem vse pare, ko jim pri načrtovanju naraščaja ne uspe v prvo, drugo, tretjo … Takrat se prikradejo misli, kaj pa če ne bo uspelo … vrtinec skrbi, ki te prežamejo in ti kradejo energijo in čas. To pa obremenjuje funkcionalni sklop vranica-trebušna slinavka in želodec, ki pa je kot druga povezava z vidika zanositve.

Na srečo sem pri sebi to hitro prepoznala. Ves fokus sem zavestno preusmerila na to, kar lahko naredim. Vedno priporočam, da si najprej uredimo temelje: prehranjevanje, spanec, da pijemo dovolj vode in po požirkih, dihanje, poskrbimo za zmerno telesno dejavnost … Ko imamo stabilno bazo, je priporočeno postopoma dodajati in redno izvajati metode, ki lahko pospešijo želeni rezultat. Izbira metod pa je osebno prilagojena odvisno od predhodnega načina življenja in težav posameznika.

Tako sem bila v sebi mirna, ker sem vedela, da sem naredila, kar je v moji moči.

Vse dobro in lepo!

x Duša

Komentarji