Zelena pizza

Zelena pizza

Če že ni pomladi, si pa vsaj privoščim pizzo, ki je čisto v spomladanskem stilu. Testo je iz sladkega krompirja, nadev iz avokada, na vrhu pa še veliko špinače.   

POTREBUJEMO:

  • 2 srednje velika sladka krompirja

  • ½ skodelice fino mletih mandljev ali mandljeve moke

  • 2 žlici kvasnega posipa (po želji)

  • ščepec soli

  • 1-2 zrela avokada

  • nekaj češnjevih paradižnikov

  • ščepec posušenega origana

  • 300 g šampinjonov

  • pest mlade špinače ali rukole

  • olive (po želji)

  • 1 žlico olivnega olja

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Sladka krompirja olupimo, narežemo na manjše koščke ter jih skuhamo. Počakamo, da se ohladijo, nato pa jih s paličnim mešalnikom spasiramo v gosto zmes.

  3. Zmesi iz sladkega krompirja dodamo mlete mandlje in kvasni posip, solimo ter vse dobro premešamo. Pripravljeno maso razporedimo po celotnem pekaču (pekač predhodno dobro naoljimo).

  4. Testo pečemo približno 30 minut, da zakrkne. Med tem časom spasiramo očiščena avokada (s paličnim mešalnikom), da dobimo premaz. Dodamo mu origano, po okusu solimo, vse premešamo in ga premažemo po pečenem testu.

  5. Pizzo obložimo z narezanimi šampinjoni, olivami in paradižniki, lahko pa dodamo še katero drugo zelenjavo (papriko, čebulo, ...), na vrhu še dodamo špinačo ali rukolo.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji