Zelenine kroglice s korenčkom
Zelena spada med eno izmed moje najljubše zelenjave.
Zakaj?
Ker krepi ledvice (tudi sečila), ki so naša zagonjska moč. Zelo je pomembno, da ledvic ne šibimo s prehranjevanjem in načinom življenja. Njihov čas je zima, barva črna, čustvo pa strah.
Te kroglice so odlične zraven juh … ali kot prigrizek za sabo.
POTREBUJEMO:
- 100 g gomolja zelene (more biti sveži, ne izsušen, ker potem pogreni)
- 1 korenček
- približno ½ čebule
- 200 g kuhane leče
- 4 žlice kvasnega posipa
- 60 g prosenih kosmičev (lahko katere druge kosmiče, npr.: riževi ...)
- 125 g mandljeve moke ali mletih mandljev
- sol po okusu
- približno 2 žlici olivnega olja
PRIPRAVA:
Zeleno in korenček olupimo ter naribamo. Čebulo očistimo in narežemo na manjše koščke.
Najprej ponev segrejemo ter na malo olivnega olja na hitro popečemo čebulo, dodamo naribano zeleno in korenček. Med nenehnim mešanjem pečemo še približno 5 minut. Na koncu posolimo in vse dobro premešamo. Popečeno zelenjavo pustimo v ponvi še za 2-3 minute.
V večji posodi s paličnim mešalnikom zmiksamo lečo. Dodamo popečen korenček, zeleno in čebulo, kvasni posip, prosene kosmiče in mandljevo moko (ali mlete mandlje) ter po okusu solimo.
Vse dobro premešamo (če se zmes ne sprime dobro, dodamo še nekoliko mandljeve moke).
Iz mase oblikujemo kroglice in jih na hitro popečemo v ponvi (z zelo malo olja, da se naredi hrustljava skorja - ne preveč). Dodamo jih lahko kot prilogo k juham, v solate ...
Dober tek.
Vse lepo in dobro!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji