Zimski puding

Zimski puding

Je zimska različica zajtrka ali malice To Go. Puding nas pogreje, da nam mraz ne pride do živega.

POTREBUJEMO:

  • ⅓ skodelice prosene kaše

  • 400 ml riževega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)

  • 1 žlico kokosovega olja

  • 2 žlici agavinega ali javorjevega sirupa

  • 4 žlice mletih lešnikov

  • ščepec muškatnega oreščka

  • ščepec cimeta

  • pest posušenih brusnic

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Proseno kašo dobro operemo, odcedimo in skuhamo do mehkega v riževem mleku.

  2. Ko se kaša ohladi, ji dodamo kokosovo olje in agavin sirup ter vse dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom.

  3. Dodamo še mlete lešnike, muškatni orešček in cimet ter vse premešamo. Na vrhu potresemo nekaj posušenih brusnic.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji