Čokoladna torta s kvinojo

Danes mi je dan polepšala ta tortica. Vsak, dan si lahko naredimo lep, če se za to odločimo in za to kaj naredimo. Zakaj ne bi jedli zdravo in okusno?  

Preberi več

Zajtrk ključ do vitkosti in vitalnosti

Že pregovor pravi »zjutraj jej kot kralj, opoldne kot meščan in zvečer kot berač«.

Preberi več

Lečin »sirček«

Ni čisto pravi sirček, je pa zelo okusen. 
Hvaležnost in spoštovanje do hrane je po mojem mnenju osnova zdravega življenjskega sloga. Ko ti ni samoumevno, da si pripraviš nekaj tako okusnega, nekaj kar ti bo dalo toliko energije. 
Potem ti priprava obrokov postane neke vrste meditacija in užitek. Na recepte začneš gledati v drugačni luči. Lahkotno in brez strahu, da ne bi uspelo. 
Vedno poudarjam, da so recepti, ki jih objavljam, kombinacije živil, ki jih s svojim znanjem sestavim tako, da so najlažje prebavljive. So pa zgolj ideje, ki si jih vi lahko prilagodite po svoje, da bodo za vas tista prava simfonija okusov.

Preberi več

KOKOSOVI ČOKOLADNI MUFFINI

Ti puhasti muffini so mi polepšali današnje jutro. Nekoč sem bila velik čokoholik, no saj sem še danes, ampak sem čokolado zamenjala s sladicami iz kakava. Pripravljam si jih poredko ampak takrat uživam v vsakem grižjaju.

Preberi več

»Bučni« sir

Jeseni so buče pogosto na mojem jedilniku. Naše telo pripravijo na hladejši del leta. V prehranjevanju po TKM (tradicionalni kitajski medicini) je zelo pomembno, da izbiramo sezonska živila. Ta uspevajo pri tisti temperaturi in nas zaščitijo pred klimatskimi vplivi, ki vladajo v tej sezoni.

Preberi več