Jeseni so buče pogosto na mojem jedilniku. Naše telo pripravijo na hladejši del leta. V prehranjevanju po TKM (tradicionalni kitajski medicini) je zelo pomembno, da izbiramo sezonska živila. Ta uspevajo pri tisti temperaturi in nas zaščitijo pred klimatskimi vplivi, ki vladajo v tej sezoni.
Ena izmed ključnih sprememb v prehranjevanju pri meni je bila, da sem spremenila pogled in fokus. Prej sem konstantno razmišljala kaj vse ne smem in morem pazit, danes pa sem osredotočena na vse to, kar lahko. Osredotočena sem na ravnovesje, ki ga vsakodnevno vzdržujem s prehranjevanjem. Na hrano gledam s hvaležnostjo in ljubeznijo, saj mi, ta daje enrgijo in me gradi.
Mandlji delujejo blago pikantno in tako pospešijo prebavo. Meni so super, ker se jih lahko odlično kombinira tako v sladkih, kot tudi slanih jedeh.Ni pa jih priporočljivo uživati zvečer, ker lahko ovirajo delovanje žolčnika in jeter, ki so v maksimalnem delovanju ponoči.
Kombinacija ajdove moke in presnega kakava je meni v zimskih mesecih med najljubšimi. Tak fajn skupaj pašeta. Zame sta v sladkih jedeh neločljiva.
Jabolka so trenutno najbolj aktualni sadež pri meni. Na splošno so sezonska živila najbolj optimalna z vidika naše zaščitne energije (WEI - energija), ki nas varuje pred klimatskimi vplivi. V vsaki sezoni rastejo (oziroma jih lahko skladiščimo) tista živila, ki naredijo najboljšo zaščito za naše telo.
Koda popusta je uporabna le danes!