Že pregovor pravi »zjutraj jej kot kralj, opoldne kot meščan in zvečer kot berač«.
Ni čisto pravi sirček, je pa zelo okusen.
Hvaležnost in spoštovanje do hrane je po mojem mnenju osnova zdravega življenjskega sloga. Ko ti ni samoumevno, da si pripraviš nekaj tako okusnega, nekaj kar ti bo dalo toliko energije.
Potem ti priprava obrokov postane neke vrste meditacija in užitek. Na recepte začneš gledati v drugačni luči. Lahkotno in brez strahu, da ne bi uspelo.
Vedno poudarjam, da so recepti, ki jih objavljam, kombinacije živil, ki jih s svojim znanjem sestavim tako, da so najlažje prebavljive. So pa zgolj ideje, ki si jih vi lahko prilagodite po svoje, da bodo za vas tista prava simfonija okusov.
Ti puhasti muffini so mi polepšali današnje jutro. Nekoč sem bila velik čokoholik, no saj sem še danes, ampak sem čokolado zamenjala s sladicami iz kakava. Pripravljam si jih poredko ampak takrat uživam v vsakem grižjaju.
Jeseni so buče pogosto na mojem jedilniku. Naše telo pripravijo na hladejši del leta. V prehranjevanju po TKM (tradicionalni kitajski medicini) je zelo pomembno, da izbiramo sezonska živila. Ta uspevajo pri tisti temperaturi in nas zaščitijo pred klimatskimi vplivi, ki vladajo v tej sezoni.
Ena izmed ključnih sprememb v prehranjevanju pri meni je bila, da sem spremenila pogled in fokus. Prej sem konstantno razmišljala kaj vse ne smem in morem pazit, danes pa sem osredotočena na vse to, kar lahko. Osredotočena sem na ravnovesje, ki ga vsakodnevno vzdržujem s prehranjevanjem. Na hrano gledam s hvaležnostjo in ljubeznijo, saj mi, ta daje enrgijo in me gradi.
Koda popusta je uporabna le danes!