Orehov prej nisem preveč marala, ker so mi bili preveč grenki. Ko sem jih začela namakati, pa sem jih vzljubila. Po naravi je oreh topel ter po TKM krepi ledvice (ki so v zimski sezoni bolj obremenjen organ) in pljuča.
Še ena ideja za sladek prigrizek na božično jutro. Idej za piškote ni nikoli preveč. Se strinjaš?
Za začetek prazničnega decembra sladica, ki se kar stopi v ustih.
V receptih redko uporabljam moke in tudi tokrat sem uporabila kar cela zrna kvinoje. Kvinoja je res odlično žito, bogato z minerali in vlakninami.
Čičerika me je osvojila že pred leti. Ker vsebuje veliko beljakovin in krepi ledvice, sem jo začela pogosteje vključevati na svoj jedilnik. Najprej sem jo dodajala le v solate in spasirala v namaz. Potem sem prišla na idejo in naredila čičerikine krekerje (še vedno so to moja najljubša malica za sabo, ker me nasitijo, dajo energijo in se po njih super počutim). Občasno, če sem v časovni stiski, pa si pripravim tudi čičerikine muffine.
Čokolado obožujem. A je kdo ne?
Čokolada me je naučila eno zelo pomembno lekcijo: V prehranjevanju je pomembna raznolikost in z NOBENIM živilom ni za pretiravati, četudi ima toliko pozitivnih učinkov.
Koda popusta je uporabna le danes!