Ananasov kolač z banano

Ananasov kolač z banano

Ne vem kako vi, ampak jaz ananas preprosto obožujem. Je eden izmed redkih sadežev, ki ga lahko kombiniramo v slanih obrokih ali ga uživamo po obroku in ne vpliva negativno na prebavo. Še bolje, pomaga prebavi, saj spodbudi tvorbo želodčnih sokov. Vsebuje encim bromelain, ki blaži vnetja in pospešuje celjenje ran. Ker pa ni v naši kodi prehrane (ki jo podedujemo od prednikov) ga je priporočljivo uživati občasno.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 18 cm):

  • približno 230 g zrelega ananasa
  • 1 banano
  • 2 žlici stopljenega kokosovega olja
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 120 g amarantovih napihnjencev (ali kvinojinih napihnjencev)
  • 200 g mletih mandljev

Čokoladni premaz:

  • 1 avokado
  • 3 žlice javorjevega sirupa (po okusu lahko več ali manj)
  • 2 žlici kakava (po okusu lahko več – kakav se lahko nadomesti s fino mleto rožičevo moko)

Ali se za premaz uporabi stopljeno temno čokolado.

PRIPRAVA:

S paličnim mešalnikom spasiramo očiščen in na koščke narezan ananas, banano, stopljeno kokosovo olje in javorjev sirup.

V večji posodi premešamo amarantove napihnjence in mlete mandlje ter dodamo zmes iz ananasa in banane.

Vse dobro premešamo in z dobljeno maso napolnimo model za kolač.

Maso pustimo v hladilnik za vsaj 3 ure (še bolje čez noč), da se sestavine dobro sprimejo.

Za čokoladni premaz spasiramo olupljen avokado, dodamo mu 3 žlice javorjevega sirupa in 2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želimo) ter vse dobro premešamo. Z dobljeno kremo premažemo kolač in ga okrasimo po želji.

Veselo sladkane.
Vse lepo!
x Duša

Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica knjige Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).

V e-knjigi najdete nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdržujemo:

  • optimalno počutje,
  • vitkost in
  • vitalnost. 

  Več tukaj: https://svojpotencial.si/trgovina/temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.


Komentarji