Avokadova čokoladna torta z oreščki makadamije in bananami

Avokadova čokoladna torta z oreščki makadamije in bananami<em><b></b></em>

Ko vsak grižljaj postane doživetje, za katerega upaš, da se nikoli ne konča. Mene je tortica popolnoma navdušila.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

Testo (osnova):

  • 2 skodelici (približno 300 g) oreščkov makadamije (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo), namesto makadamije lahko uporabimo indijske ali katere druge luščene oreščke

  • ⅓ skodelice kokosovega olja

  • ½ skodelice javorjevega sirupa

  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja

  • 2 banani

Masa:

  • 5 avokadov

  • ½ skodelice javorjevega sirupa

  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja

  • 4 žlice kakava

  • približno pest oreščkov makadamije

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

Testo (osnova):

  1. V blenderju zmeljemo namočene oreščke makadamije, kokosovo olje, javorjev sirup in vaniljo, da dobimo gladko kremo (po potrebi dodamo še malo vode).

  2. Maso prelijemo v model in na vrhu razporedimo na tanke kolobarje narezani banani.

Masa:

  1. S paličnim mešalnikom ali v blenderju spasiramo očiščene in olupljene avokade, javorjev sirup in vaniljo v kremno zmes.

  2. Avokadovi kremi dodamo kakav ter vse dobro premešamo in polijemo nad osnovo.

  3. Na vrhu torto okrasimo z oreščki makadamije in jo damo za nekaj ur zamrznit. Preden jo serviramo, počakamo 20 minut, da se odtali (preostanek torte hranimo v hladilniku).

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji