Avokadova čokoladna torta z oreščki makadamije in bananami
Ko vsak grižljaj postane doživetje, za katerega upaš, da se nikoli ne konča. Mene je tortica popolnoma navdušila.
POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):
Testo (osnova):
-
2 skodelici (približno 300 g) oreščkov makadamije (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo), namesto makadamije lahko uporabimo indijske ali katere druge luščene oreščke
-
⅓ skodelice kokosovega olja
-
½ skodelice javorjevega sirupa
-
2 banani
Masa:
-
5 avokadov
-
½ skodelice javorjevega sirupa
-
4 žlice kakava
-
približno pest oreščkov makadamije
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
Testo (osnova):
-
V blenderju zmeljemo namočene oreščke makadamije, kokosovo olje, javorjev sirup in vaniljo, da dobimo gladko kremo (po potrebi dodamo še malo vode).
-
Maso prelijemo v model in na vrhu razporedimo na tanke kolobarje narezani banani.
Masa:
-
S paličnim mešalnikom ali v blenderju spasiramo očiščene in olupljene avokade, javorjev sirup in vaniljo v kremno zmes.
-
Avokadovi kremi dodamo kakav ter vse dobro premešamo in polijemo nad osnovo.
-
Na vrhu torto okrasimo z oreščki makadamije in jo damo za nekaj ur zamrznit. Preden jo serviramo, počakamo 20 minut, da se odtali (preostanek torte hranimo v hladilniku).
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji