Avokadova majoneza in zelenin pomfri

Avokado je odličen vir zdravih maščob, ki se hitro porabijo za energijo. Vsebuje tudi veliko kalija, folne kisline in vlaknin.
POTREBUJEMO:
Avokadova majoneza
-   2 avokada 
-   sok pol limone 
-   ščepec soli 
-   1 žlico kvasnih kosmičev (kvasni posip, nutritional yeast) 
Zelenin pomfri
-   polovico gomolja zelene 
-   1 žlico olivnega olja 
-   ščepec soli 
PRIPRAVA:
-   Pečico segrejemo na 180º C. 
-   Zeleno olupimo in narežemo na manjše koščke za pomfri ter jih položimo na peki papir v pekaču. Koščke premažemo z olivnim oljem in posolimo ter pečemo približno 30 minut, da porjavijo. 
-   Za majonezo spasiramo očiščena avokada z limoninim sokom (s paličnim mešalnikom), dodamo sol in kvasne kosmiče ter vse dobro premešamo. 
-   Zelenin pomfri je po okusu podoben krompirjevemu, vendar je lažje prebavljiv in ne povzroča dviga sladkorja v krvi, hkrati pa ima zelena diuretični in očiščevalni učinek. 
Dober  tek.
Vse  lepo!
x  Duša
    
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos

 
						
	      
Komentarji