Avokadova majoneza in zelenin pomfri

Avokadova majoneza in zelenin pomfri

Avokado je odličen vir zdravih maščob, ki se hitro porabijo za energijo. Vsebuje tudi veliko kalija, folne kisline in vlaknin.

POTREBUJEMO:

Avokadova majoneza

  • 2 avokada

  • sok pol limone

  • ščepec soli

  • 1 žlico kvasnih kosmičev (kvasni posip, nutritional yeast)

Zelenin pomfri

  • polovico gomolja zelene

  • 1 žlico olivnega olja

  • ščepec soli

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Zeleno olupimo in narežemo na manjše koščke za pomfri ter jih položimo na peki papir v pekaču. Koščke premažemo z olivnim oljem in posolimo ter pečemo približno 30 minut, da porjavijo.

  3. Za majonezo spasiramo očiščena avokada z limoninim sokom (s paličnim mešalnikom), dodamo sol in kvasne kosmiče ter vse dobro premešamo.

  4. Zelenin pomfri je po okusu podoben krompirjevemu, vendar je lažje prebavljiv in ne povzroča dviga sladkorja v krvi, hkrati pa ima zelena diuretični in očiščevalni učinek.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji