Avokadova torta s pistacijami
Poletna zabava brez torte? Seveda ne gre. Ob tej tortici lahko uživamo vsi, saj je brez glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja.
POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):
Testo (osnova):
2 skodelici (približno 300 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke
⅓ skodelice kokosovega olja
½ skodelice javorjevega sirupa
sok polovice limete
½ skodelice praženih pistacij
Masa:
5 avokadov
⅓ skodelice kokosovega olja
½ skodelice javorjevega sirupa
sok 2 limet
½ skodelice praženih pistacij
(skodelica meri 3 dl)
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
PRIPRAVA:
Testo (osnova):
V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, kokosovo olje, javorjev sirup, limetin sok in vaniljo, da dobimo gladko kremo (po potrebi dodamo še malo vode).
Maso prelijemo v model in na vrhu potresemo z oluščenimi in zdrobljenimi pistacijami.
Masa:
S paličnim mešalnikom ali v blenderju spasiramo očiščene in olupljene avokade, kokosovo olje, javorjev sirup, sok 2 limet in vaniljo v kremno zmes.
Tako dobimo avokadovo kremo, ki jo polijemo nad osnovo.
Na vrhu torto okrasimo z zdrobljenimi pistacijami in jo damo za najmanj 8 ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zamrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Komentarji