Avokadova torta s pistacijami

Avokadova torta s pistacijami

Poletna zabava brez torte? Seveda ne gre. Ob tej tortici lahko uživamo vsi, saj je brez glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

Testo (osnova):

  • 2 skodelici (približno 300 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke

  • ⅓ skodelice kokosovega olja

  • ½ skodelice javorjevega sirupa

  • sok polovice limete

  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja

  • ½ skodelice praženih pistacij

Masa:

  • 5 avokadov

  • ⅓ skodelice kokosovega olja

  • ½ skodelice javorjevega sirupa

  • sok 2 limet

  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja

  • ½ skodelice praženih pistacij

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

Testo (osnova):

  1. V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, kokosovo olje, javorjev sirup, limetin sok in vaniljo, da dobimo gladko kremo (po potrebi dodamo še malo vode).

  2. Maso prelijemo v model in na vrhu potresemo z oluščenimi in zdrobljenimi pistacijami.

Masa:

  1. S paličnim mešalnikom ali v blenderju spasiramo očiščene in olupljene avokade, kokosovo olje, javorjev sirup, sok 2 limet in vaniljo v kremno zmes.

  2. Tako dobimo avokadovo kremo, ki jo polijemo nad osnovo.

  3. Na vrhu torto okrasimo z zdrobljenimi pistacijami in jo damo za najmanj 8 ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zamrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji