Avokadova torta z malinami in vrtnico

Avokadova torta z malinami in vrtnico

Pri meni ni pravega poletja brez osvežilne tortice, malin in avokada. V tem receptu sem združila kar vse troje. Dobrodošlo polet. 

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

Testo (osnova):

  • 2 skodelici (približno 300 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke
  • ⅓ skodelice kokosovega olja
  • ½ skodelice javorjevega sirupa (ali manj, če želite manj sladko)
  • 2 žlici čaja iz vrtnic (čajno žličko cvetov vrtnice, prelijemo z decilitrom vrele vode, pokrijemo in po nekaj minutah odcedimo ter počakamo, da se ohladi) – po želji izpustimo
  • približno 120 g malin
  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja


Masa:

  • 5 avokadov
  • ⅓ skodelice kokosovega olja
  • ½ skodelice javorjevega sirupa (ali manj, če želite manj sladko)
  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja
  • nekaj posušenih cvetnih listov vrtnice (kot za čaj)

(skodelica meri 3 dl)


PRIPRAVA:

Testo (osnova):

  1. V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, kokosovo olje, javorjev sirup, čaj vrtnic, oprane maline in vaniljo, da dobimo gladko kremo (po potrebi dodamo še malo vode).
  2. Maso prelijemo v model za torto.


Masa:

  1. S paličnim mešalnikom ali v blenderju spasiramo očiščene in olupljene avokade, kokosovo olje, javorjev sirup in vaniljo v kremno zmes.
  2. Tako dobimo avokadovo kremo, ki jo polijemo nad osnovo.
  3. Na vrhu torto okrasimo s posušenimi cvetnimi listi vrtnic in jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zamrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji