Avokadova torta z malinami in vrtnico
Pri meni ni pravega poletja brez osvežilne tortice, malin in avokada. V tem receptu sem združila kar vse troje. Dobrodošlo polet.
POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):
Testo (osnova):
- 2 skodelici (približno 300 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke
- ⅓ skodelice kokosovega olja
- ½ skodelice javorjevega sirupa (ali manj, če želite manj sladko)
- 2 žlici čaja iz vrtnic (čajno žličko cvetov vrtnice, prelijemo z decilitrom vrele vode, pokrijemo in po nekaj minutah odcedimo ter počakamo, da se ohladi) – po želji izpustimo
- približno 120 g malin
- ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja
Masa:
- 5 avokadov
- ⅓ skodelice kokosovega olja
- ½ skodelice javorjevega sirupa (ali manj, če želite manj sladko)
- ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja
- nekaj posušenih cvetnih listov vrtnice (kot za čaj)
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
Testo (osnova):
- V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, kokosovo olje, javorjev sirup, čaj vrtnic, oprane maline in vaniljo, da dobimo gladko kremo (po potrebi dodamo še malo vode).
- Maso prelijemo v model za torto.
Masa:
- S paličnim mešalnikom ali v blenderju spasiramo očiščene in olupljene avokade, kokosovo olje, javorjev sirup in vaniljo v kremno zmes.
- Tako dobimo avokadovo kremo, ki jo polijemo nad osnovo.
- Na vrhu torto okrasimo s posušenimi cvetnimi listi vrtnic in jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Lahko pa torto tudi zamrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji