Bioritemska ura

Bioritemska ura

Do skladne postave in dobrega počutja z upoštevanjem bioritemske ure.

Jaz bioritemsko uro imenujem kar bioritem organov, v TKM pa so to maksimalne energijske vrednosti meridianov posameznih organov. To pomeni, da se vsaki dve uri tvoj bioritem spremeni in pride v maksimalno delovanje en polni oziroma votel organ. Takrat so funkcije, ki jih ima ta organa, optimalne.

Bioritemska ura sovpada z znastveno potrjenim cirkadijanim ciklom.

Zakaj so proučevali ta ritem/cikel (znanstveniki za to odkritje prejeli Nobelovo nagrado)?

Ker so ugotovili, da določena zdravila (v povezavi s posamaznim organom oziroma funkcionalnim sklopom organov) ne učinkujejo enako, če jih vzamemo kadarkoli tekom dneva.

Zato vam zdravnik predpiše, da določena zdravila vzamete zjutraj, druga zvečer … ker so takrat v maksimalnem delovanju organi v povezavi s tem zdravilom in je le-to lahko takrat najbolj učinkovito.

Se sprašuješ kaj ima to s prehranjevanjem in kopičenjem odvečnih kilogramov?

Veliko. Saj veš, hrana je zdravilo in zdravilo je hrana.

Če to znanje o tvoji notranji uri preneseš v prehranjevanje ter ob pravem času uživaš ustrezno skupino živil in si urediš urnik prehranjevanja, lahko veliko lažje dosežeš želene rezultate. Ne glede na to ali želiš samo izboljšati zdravje in počutje ali zmanjšati telesno težo.

In kako lahko veš, da se ne prehranjuješ skladno z bioritemsko uro?

To ti pa telo pokaže (telo je odličen kompas), ko pogosto hrepeniš po določenem okusu, ko bi konstantno nekaj grickala, četudi si sita … vsa neravnovesja okusov nakazujejo na to.

Po večletnem delu s strankami, vse bolj ugotavljam, kako zelo, zelo pomembno je razumevanje bioritemske ure in kako učinkovito je prehranjevanje skladno z njo.

Zakaj? Ker je bioritem organov pogojen z naravnim ritmom dneva in noči. Tega pa ne moremo spreminjati, lahko pa to znaje izkoristimo sebi v prid.

Seveda pa je pomembno, da tudi ustrezno kombiniramo živila v obrokih (da so ti najlažje prebavljivi, da hrana ne ostane dolgo čas v želodcu in je tako lahko optimalna absorpcija vseh snovi).

Če si želiš spremeniti prehranjevanje, je zdaj odličen čas (tudi narava te pri tem poleti najbolj podpre), saj sem pripravila spletni program, ki vključuje vso znanje in motivacijo za uravnavanje telesne teže (seveda pa tudi več energije in dobro počutje).

Več o programu Prehranjevanje za uravnavanje telesne teže klikni TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina//trgovina/prehranjevanje-za-uravnavanje-telesne-teze-spletni-program/.

P.S.: Samo še danes je na voljo posebna ponudba programa po tej ceni. 

O MENI:

Popust - 18%
 Prehranjevanje za uravnavanje telesne teže
58,00 €
48,00 €
Dodaj v košaricoPodrobnosti

Prehranjevanje za uravnavanje telesne teže

na voljo samo še do srede, 27.1.
+ darilce

Komentarji