Bučni kolač
Za popoldansko malico ali večerjo imam pogosto slane kolače. So odlično nadomestilo za kruh, vsebujejo pa tudi veliko beljakovin in vlaknin.
POTREBUJEMO za model premera 20 cm:
- 1 skodelico moke zelenega fižola (ali čičerikine moke)
- približno 4 žlice bučnih semen
- ¾ skodelice riževega mleka (ali drugega rastlinskega mleka, lahko uporabimo tudi vodo)
- ščepec soli
- ščepec kumine
- 1 žlico kokosovega olja
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
- Pečico segrejemo na 180º C.
- Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo gosto, tekočo maso (če je masa pregosta, po potrebi dodamo še riževega mleka ali vode).
- Maso prelijemo v dobro naoljen pekač. Na vrhu kolač okrasimo z bučnimi semeni in ga pečemo 30 minut, da lepo porjavi. Zraven kolača se odlično poda avokadov ali kateri drugi zelenjavni namaz (recept tukaj).
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji