Bučni kolač z orehi
Buče in oranžna barva so trenutno zelo in. Tako v moji kuhinji, kot tudi v omari. Kolač je odlična ideja za praznične dni, ko želimo goste razveseliti z okusno in zdravo sladico.
POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):
-
polovico hokaido buče ali druge jedilne buče
-
3 žlice medu
-
½ skodelice mletih orehov
-
½ žličke ingverja
-
1 žličko pecilnega praška
-
½ žličke sode bikarbone
-
1 žlico kokosovega olja
-
pest pekan orehov ali navadnih celih orehov
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Bučo razrežemo na manjše kose in jih damo za par minut v vrelo vodo, da se nekoliko zmehčajo.
-
Počakamo, da se buča ohladi, nato pa kose olupimo in zmiksamo z medom (s paličnim mešalnikom ali blenderjem) v tekočo maso, po potrebi dodamo malo vode.
-
V veliki posodi premešamo riževo moko, ajdovo moko, mlete orehe, pecilni prašek in sodo bikarbono. K suhim sestavinam dodamo zmes iz buče ter vse narahlo premešamo.
-
Model za kolač dobro namažemo s kokosovim oljem. Zapolnimo ga s pripravljeno maso ter kolač na vrhu okrasimo s pekan orehi.
-
Pečemo ga 30 minut oz. toliko časa, da lepo porjavi.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
P.S.: Zraven se odlično poda tudi mandljeva krema (recept tukaj).
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji