Bučni kolač z orehi

Bučni kolač z orehi

Buče in oranžna barva so trenutno zelo in. Tako v moji kuhinji, kot tudi v omari. Kolač je odlična ideja za praznične dni, ko želimo goste razveseliti z okusno in zdravo sladico.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

  • polovico hokaido buče ali druge jedilne buče

  • 3 žlice medu

  • ¾ skodelice riževe moke (ali druge moke po izbiri)

  • ¼ skodelice ajdove moke

  • ½ skodelice mletih orehov

  • ½ žličke ingverja

  • 1 žličko pecilnega praška

  • ½ žličke sode bikarbone

  • 1 žlico kokosovega olja

  • pest pekan orehov ali navadnih celih orehov

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Bučo razrežemo na manjše kose in jih damo za par minut v vrelo vodo, da se nekoliko zmehčajo.

  3. Počakamo, da se buča ohladi, nato pa kose olupimo in zmiksamo z medom (s paličnim mešalnikom ali blenderjem) v tekočo maso, po potrebi dodamo malo vode.

  4. V veliki posodi premešamo riževo moko, ajdovo moko, mlete orehe, pecilni prašek in sodo bikarbono. K suhim sestavinam dodamo zmes iz buče ter vse narahlo premešamo.

  5. Model za kolač dobro namažemo s kokosovim oljem. Zapolnimo ga s pripravljeno maso ter kolač na vrhu okrasimo s pekan orehi.

  6. Pečemo ga 30 minut oz. toliko časa, da lepo porjavi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

P.S.: Zraven se odlično poda tudi mandljeva krema (recept tukaj).


Komentarji