Bučni kolač

Bučni kolač

Za popoldansko malico ali večerjo imam pogosto slane kolače. So odlično nadomestilo za kruh, vsebujejo pa tudi veliko beljakovin in vlaknin.

POTREBUJEMO za model premera 20 cm:

  • 1 skodelico moke zelenega fižola (ali čičerikine moke)
  • približno 4 žlice bučnih semen
  • ¾ skodelice riževega mleka (ali drugega rastlinskega mleka, lahko uporabimo tudi vodo)
  • ščepec soli
  • ščepec kumine
  • 1 žlico kokosovega olja

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.
  2. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo gosto, tekočo maso (če je masa pregosta, po potrebi dodamo še riževega mleka ali vode).
  3. Maso prelijemo v dobro naoljen pekač. Na vrhu kolač okrasimo z bučnimi semeni in ga pečemo 30 minut, da lepo porjavi. Zraven kolača se odlično poda avokadov ali kateri drugi zelenjavni namaz (recept tukaj).

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji