Čičerikina pizza
Sem že povedala, da sem velika 'fenica' čičerike? Iz nje ustvarjam skoraj vse, tudi pizzo. Je eden izmed mojih najljubših virov beljakovin in je ob pravilni pripravi tudi hitro prebavljiva.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
-
4 žlice olivnega olja
-
ščepec kumine
-
ščepec soli
-
nekaj češnjevih paradižnikov
-
ščepec posušenega origana
-
300 g šampinjonov
-
pest mlade špinače
-
olive (po želji)
-
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Čičeriko namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem in kumino ter soljo v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se čičerika lažje pasira.
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Zmes iz čičerike vlijemo na peki papir in razporedimo po celotnem pekaču.
-
Testo pečemo približno 20 minut, da malo zakrkne. Med tem časom spasiramo očiščene in oprane paradižnike (s paličnim mešalnikom), da dobimo premaz. Dodamo mu origano, po okusu solimo, vse premešamo in ga premažemo po čičerikinem testu.
-
Pizzo obložimo z narezanimi šampinjoni, olivami in paradižniki, lahko pa dodamo še katero drugo zelenjavo (papriko, čebulo, ...) ter še dodatno popečemo približno 20 minut.
-
Ko je pečena, na vrhu dodamo špinačo ali rukolo.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
P.S.: več o tem, zakaj je obvezno namakanje stročnic in celotni postopek najdete tukaj.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji