Čičerikini krekerji s sončničnimi semeni

Čičerikini  krekerji s sončničnimi semeni

Odlična so tako za dopoldansko kot tudi popoldansko malico. So okusen prigrizek, ki nas nasiti in nam da energijo.

POTREBUJEMO:

  • 200 g čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
  • 3 žlice stopljenega kokosovega olja
  • 200 g mletih mandljev
  • solimo po okusu
  • 100 g sončničnih semen  

PRIPRAVA:

Čičeriko namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z stopljenim kokosovim oljem v gosto maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se čičerika lažje pasira.

Pečico segrejemo na 180º C.

Masi iz čičerike dodamo mlete mandlje in jo po okusu solimo ter vse dobro premešamo (če se testo ne sprime dobro oz. je preredko, dodamo še po potrebi mlete mandlje).

Maso iz čičerike položimo na peki papir in ga razvaljamo (na debelino približno 1 cm, najboljše med dvema pekipapirjema). Po vrhu posujemo sončnična semena in jih s prsti vtisnemo v testo. Z nožem testo razrežemo na kvadrate ali katero drugo želeno obliko.

Pečemo približno 40 minut oz. tako dolgo, da krekerji lepo porjavijo. Krekerji so odlični kot samostojen prigrizek ali zraven solat, juh ...

Dober tek.
Vse dobro in lepo!
x Duša

Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica knjige Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).

V knjigi najdete nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdržujemo:
  • optimalno počutje,
  • vitkost in
  • vitalnost. 

Več TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/knjizica-temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.

O MENI:

Komentarji