Cimetova torta

Cimetova torta

Prepričana sem, da cimet v tem času ne manjka v nobeni kuhinji. Pri meni je nastala iz njega celo torta. Lepe praznike.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

Testo (osnova):

  • ¾ skodelice (približno 150 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabimo indijske ali katere druge luščene oreščke

  • ⅓ skodelice kokosovega olja

  • ½ skodelice izkoščičenih datljev (če so suhi, jih za 10 minut namočimo v vročo vodo, da se zmehčajo)

  • 2 žlici kakava

  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja

Masa:

  • 1 ½ skodelice (približno 300 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabimo indijske ali katere druge luščene oreščke

  • ⅓ skodelice kokosovega olja

  • ½ skodelice javorjevega sirupa

  • 6 žličk cimeta

  • 3 žličke vanilije ali vanilijevega sladkorja

  • 1 žlička ingverja

  • čokoladni srčki, sesekljane pistacije ali kateri drugi sesekljani oreščki

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

Testo (osnova):

  1. V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, kokosovo olje in izkoščičene dateljne, da dobimo grobo mleto maso (po potrebi dodamo še malo vode). Dodamo še kakav in vanilijo, ter vse dobro premešamo

  2. Maso prelijemo v model za torto.

Masa:

  1. V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, kokosovo olje, javorjev sirup, cimet, vanilijo in ingver (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko kremo.

  2. Kremo iz cimeta polijemo nad testo (osnovo) in torto na vrhu okrasimo s čokoladnimi srčki ali z zdrobljenimi pistacijami.

  3. Cimetovo torto damo za nekaj ur v zamrzovalnik, da se krema lepo strdi. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji