Čokoladna borovničeva torta
Je odlična sladica za vse nas, čokogurmane. Je sladka, sadna in seveda, čokoladna.
POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):
-
1 skodelico (130 g) bio riževe moke
-
4 žlice chia semen
-
2 žlici kakava
-
1 čajno žličko pecilnega praška
-
½ čajne žličke sode bikarbone
-
½ čajne žličke vanilje
-
½ skodelice kokosovega mleka
-
¼ skodelice agavinega sirupa
-
3 žlice kokosovega olja
-
1 skodelico borovnic
Za glazuro
-
1 avokado
-
3 žlice agavinega sirupa
-
2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želimo)
-
2 žlici kokosovega olja
-
ščepec vanilje
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180° C.
V posodi premešamo vse suhe sestavine, dodamo kokosovo mleko, agavin sirup in kokosovo olje. Vse sestavine premešamo, da dobimo nekoliko tekočo maso. -
S kokosovim oljem namažemo model za torto in vanj vlijemo pripravljeno maso.
-
Pečemo približno 30 minut (na 180° C) oz. tako dolgo, da če zapičimo zobotrebec v testo, pride ven čist. Ko je torta pečena, jo damo iz modela in počakamo, da se ohladi.
-
Za glazuro spasiramo olupljen avokado, dodamo mu kokosovo olje, kakav, vaniljo in agavin sirup, ter vse dobro premešamo. Dobljeno kremo namažemo na torto in jo okrasimo z opranimi borovnicami. Hranimo jo v hladilniku.
Prijetno sladkanje!
Vse lepo.
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji