Čokoladna borovničeva torta

Čokoladna borovničeva torta

Je odlična sladica za vse nas, čokogurmane. Je sladka, sadna in seveda, čokoladna.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

  • 1 skodelico (130 g) bio riževe moke

  • 4 žlice chia semen

  • 2 žlici kakava

  • 1 čajno žličko pecilnega praška

  • ½ čajne žličke sode bikarbone

  • ½ čajne žličke vanilje

  • ½ skodelice kokosovega mleka

  • ¼ skodelice agavinega sirupa

  • 3 žlice kokosovega olja

  • 1 skodelico borovnic

Za glazuro

  • 1 avokado

  • 3 žlice agavinega sirupa

  • 2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želimo)

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ščepec vanilje

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180° C.
    V posodi premešamo vse suhe sestavine, dodamo kokosovo mleko, agavin sirup in kokosovo olje. Vse sestavine premešamo, da dobimo nekoliko tekočo maso.

  2. S kokosovim oljem namažemo model za torto in vanj vlijemo pripravljeno maso.

  3. Pečemo približno 30 minut (na 180° C) oz. tako dolgo, da če zapičimo zobotrebec v testo, pride ven čist. Ko je torta pečena, jo damo iz modela in počakamo, da se ohladi.

  4. Za glazuro spasiramo olupljen avokado, dodamo mu kokosovo olje, kakav, vaniljo in agavin sirup, ter vse dobro premešamo. Dobljeno kremo namažemo na torto in jo okrasimo z opranimi borovnicami. Hranimo jo v hladilniku.

Prijetno sladkanje!
Vse lepo.
x Duša


Komentarji